Buitenland
Ruim 4 ton opgehaald voor Brits weesmeisje

Een inzamelingsactie voor een weesmeisje heeft in het Verenigd Koninkrijk ruim 400.000 pond (477.000 euro) opgeleverd. Omroep BBC bericht dat meer dan 22.000 mensen geld hebben overgemaakt voor het 11-jarige kind, dat haar ouders en zussen van 9 en 4 verloor door een verkeersongeval.

ANP

Het gezin uit Athersley verongelukte eind juli. Hun auto botste toen op een motor. Een vriend van de familie probeerde via platform GoFundMe geld op te halen voor de derde dochter van de slachtoffers. Zij zat niet in de auto.

De actie bleek een groot succes. Volgens de BBC bleef het geld binnenstromen. De pagina sloot vrijdag, nadat 408.000 pond was binnengekomen. Dat geld gaat naar een speciaal fonds voor het meisje.

De man achter de actie reageerde ontroerd op de massale steun. Hij omschreef de toestand van het weesmeisje als „zo goed als verwacht kan worden onder de omstandigheden”.

Britse media hebben eerder bericht dat het kind niet in de auto zat omdat ze geen zin had in het gezinsuitje. Bij het ongeval op een weg tussen Wakefield en Barnsley vielen zes doden. Naast de vier gezinsleden kwamen ook de twee mensen op de motor om het leven.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer