Economie
VS kondigen nieuwe sancties aan tegen Iraanse oliesector

De Verenigde Staten kondigen nieuwe sancties aan tegen de Iraanse olie- en petrochemische sector, in reactie op de raketaanval van Iran op Israël vorige week. De strafmaatregelen zijn onder meer bedoeld om te voorkomen dat Iran zijn olie-inkomsten gebruikt voor de financiering van „dodelijke en ontwrichtende activiteiten”, waaronder de ontwikkeling van zijn nucleaire programma, verklaarde minister van Financiën Janet Yellen.

ANP

Het ministerie van Financiën meldde dat de VS sancties heeft opgelegd aan zeventien schepen en tien bedrijven die banden hebben met de „spookvloot” van tankers van Iran. Deze vloot bestaat uit schepen die betrokken zijn bij de verkoop van Iraanse olie om bestaande sancties te omzeilen. De VS „zullen niet aarzelen om verdere stappen te ondernemen om Iran verantwoordelijk te houden,” zei Yellen.

Iran vuurde begin oktober ongeveer tweehonderd raketten af op Israël, als reactie op dodelijke Israëlische aanvallen op leiders van Hezbollah en Hamas. Veel raketten werden neergehaald en de schade bleef beperkt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer