Buitenland
Noord-Korea: Zuid-Korea verspreidt propagandaflyers met drones

Noord-Korea beschuldigt Zuid-Korea ervan met drones propagandaflyers te hebben verspreid in Pyongyang. Het ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt van politieke en militaire provocatie, bericht staatspersbureau KCNA. De Zuid-Koreaanse krijgsmacht ontkent drones te hebben gestuurd.

ANP

De drones zouden vorige week en deze week ’s nachts Pyongyang zijn binnengevlogen en daar „talrijke” pamfletten hebben verspreid. Volgens het Noord-Koreaanse ministerie vragen deze acties om vergeldingsmaatregelen. „Deze onverantwoordelijke en gevaarlijke provocatie, die zou kunnen leiden tot een gewapend conflict en zelfs oorlog tussen de twee partijen, moet onmiddellijk stoppen”, aldus het ministerie.

Noord-Korea stuurt sinds mei regelmatig ballonnen met afval naar Zuid-Korea. Dat gebeurde ook vrijdag weer, aldus Zuid-Koreaanse media. De duizenden ballonnen zijn een reactie op die van Noord-Koreaanse overlopers in Zuid-Korea. Die stuurden ballonnen met onder meer propagandaflyers, Amerikaans geld en voedsel naar Noord-Korea. Dergelijke acties liggen zeer gevoelig in Noord-Korea, omdat de Noord-Koreaanse bevolking streng geïsoleerd leeft van de rest van de wereld.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer