Buitenland
Biden haalt uit naar Trump: leidt aanval van leugens over orkanen

De Amerikaanse president Joe Biden beschuldigt oud-president Donald Trump van het leiden van een „aanval aan leugens” over de reactie van de regering op orkanen Helene en Milton. Hij zei dat de desinformatie „het vertrouwen ondermijnde” in het reddings- en herstelwerk en dat het „schadelijk was voor degenen die de meeste hulp nodig hebben”.

ANP

Biden deed zijn uitspraken tijdens een onlinebriefing over de orkanen. Die werd ook bijgewoond door zijn vicepresident Kamala Harris. De president zei dat de afgelopen weken sprake is geweest van een „roekeloze, onverantwoordelijke en meedogenloze promotie van desinformatie en regelrechte leugens”, geleid door de Republikeinse presidentskandidaat.

„Er wordt beweerd dat eigendommen in beslag worden genomen. Dat is gewoon niet waar. Ze zeggen dat mensen die getroffen zijn door deze stormen slechts 750 dollar contant zullen krijgen en meer niet. Dat is simpelweg onjuist. Ze beweren dat het geld dat nodig is voor deze crisis wordt weggesluisd naar migranten. Wat een belachelijke uitspraak. Dat klopt gewoon niet” Biden verwierp ook een „bizarre” bewering van het Republikeinse Congreslid Marjorie Taylor Greene. Ze verklaarde dat „zij het weer kunnen beïnvloeden”.

Biden vertelde tijdens de briefing dat er maatregelen zijn genomen vanwege de naderende orkaan Milton. Hij zei dat Milton „de storm van de eeuw” lijkt te worden en waarschuwde dat de orkaan gepaard zal gaan met harde wind, veel regen en metershoge golven. Miljoenen mensen in Florida zijn opgeroepen te evacueren.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer