Binnenland
Minister Aruba gearresteerd in kader van fraudezaak

Op Aruba is dinsdagochtend minister Glenbert Croes (Arbeid, Energie en Integratie) gearresteerd. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd. Daarna is er een huiszoeking verricht in de woning van Croes.

ANP

Justitie is bezig met een grootschalig onderzoek naar het illegaal verstrekken van verblijfsvergunningen aan bedrijven voor werknemers. De vergunningen zouden zijn verleend tussen 2020 en 2022. In juni waren al huiszoekingen verricht op verschillende locaties, waaronder het ministerie van Arbeid, Energie en Integratie.

Het betreft een langlopend onderzoek van de Landsrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie en is bekend onder de naam Portulaca,

Het OM laat weten dat op 4 juni van dit jaar in de zaak ook al aanhoudingen plaatsvonden. Toen zijn ook doorzoekingen verricht in meerdere woningen en bedrijfspanden en voorwerpen in beslag genomen. Uit dat onderzoek is de verdenking tegen de minister ontstaan.

In de afgelopen jaren zijn er op Aruba meerdere politici gearresteerd en ook veroordeeld voor corruptie. Het OM is er vaak van beschuldigd dat ze de politieke situatie willen beïnvloeden door achter politici van bepaalde politieke partijen te gaan, vaak van de oppositiepartij AVP. Procureur-generaal Amalin Flanegin van het OM op Aruba ontkent dat. „Politieke gebeurtenissen zijn nooit van invloed op het verloop van een strafrechtelijk onderzoek. Ook nu niet.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer