Buitenland
Nieuw boek: Trump stuurde in het geheim covid-tests naar Poetin

Toen de wereld nog in de ban was van het coronavirus en de tests nog schaars waren, heeft de Amerikaanse oud-president Donald Trump persoonlijk een lading tests naar Rusland gestuurd voor president Vladimir Poetin. Dat staat in het boek War van de bekende Amerikaanse journalist Bob Woodward dat volgende week uitkomt, maar al door Amerikaanse media is ingezien.

ANP

Poetin was naar verluidt als de dood voor het virus en accepteerde de lading covid-tests van toenmalig president Trump, schrijft Woodward. Wel zou de Russische president Trump hebben geadviseerd om het geheim te houden. Niet omdat Poetin zelf bang was voor de politieke gevolgen, maar omdat hij vreesde dat Trump er problemen mee zou krijgen.

Een anonieme medewerker vertelt in het boek bovendien dat Trump sinds zijn vertrek uit het Witte Huis in 2021 nog ongeveer zeven keer telefonisch met Poetin gesproken heeft. De medewerker zou onder meer begin dit jaar door Trump een ruimte uit zijn gestuurd zodat de Republikein een persoonlijk gesprek kon voeren met de Russische leider.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer