Buitenland
Biden niet naar Duitsland om orkaan Milton in eigen land

De Amerikaanse president Joe Biden heeft een bezoek aan Duitsland afgezegd door orkaan Milton die richting de Verenigde Staten raast. Dat maakte het Witte Huis bekend. Biden was ook van plan aansluitend Angola te bezoeken.

ANP

Gezien de verwachte baan en kracht van orkaan Milton stelt president Biden zijn aanstaande reis naar Duitsland en Angola uit, aldus een verklaring. Hij wil toezicht houden op de voorbereidingen voor de komst van Milton en daarna toezien op de afhandeling van de gevolgen. Ook wil hij zich richten op de gevolgen van orkaan Helene, die eerder al verwoestingen veroorzaakte.

Biden werd donderdag in Duitsland verwacht. Hij zou zaterdag meedoen aan internationaal overleg over verdere militaire hulp aan Oekraïne. Het is nu onduidelijk of deze top wordt geannuleerd of zonder Biden doorgaat, melden waarnemers. Het is ook mogelijk dat Biden alsnog naar Ramstein komt voor de top.

In Berlijn waren ontmoetingen gepland met bondspresident Frank-Walter Steinmeier en kanselier Olaf Scholz. De Amerikaanse regering gaf geen details over wanneer Biden, wiens ambtstermijn in januari afloopt, van plan is de reizen in te halen.

De Duitse regering betreurt het uitstel, maar heeft „natuurlijk begrip voor de situatie in Florida”, waar Milton halverwege deze week wordt verwacht. Biden kwam onder druk te staan door de aanpak van orkaan Helene. De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump verweet de Democraat en de Democratische presidentskandidaat en huidige vicepresident Kamala Harris niet genoeg te doen voor de slachtoffers van die storm.

Florida worstelt nog steeds met de schade door Helene, net als onder meer North Carolina. Meer dan tweehonderd mensen verloren het leven.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer