Buitenland
Biden, Macron, Scholz en Starmer zaterdag in Berlijn bijeen

De leiders van de VS, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië komen zaterdagmorgen bijeen in Berlijn. De presidenten Joe Biden en Emmanuel Macron, bondskanselier Olaf Scholz en premier Keir Starmer spreken elkaar vooral over de oorlogen in het Midden-Oosten en in Oekraïne. De ontmoeting is mogelijk omdat Biden vanaf donderdagavond een meerdaags staatsbezoek aan Duitsland brengt.

ANP

De vier wereldleiders gaan zaterdagmiddag naar de Amerikaanse basis in Ramstein-Miesenbach ten zuidwesten van Frankfurt. Daar komen opnieuw bondgenoten van Oekraïne bijeen om over militaire hulp aan Oekraïne praten. Het overleg is van de landen van de Oekraïne Verdedigingscontactgroep (UDCG).

De eerste bijeenkomst van de UDCG op de basis van Ramstein was een paar maanden na de Russische inval in Oekraïne eind april 2022. Zaterdag wordt ook de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in Ramstein verwacht. Hij zegt een plan te hebben voor een rechtvaardige overwinning op Rusland in de oorlog met dat land en dat voor te leggen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer