Economie
Overnamespeculatie zet beurskoers gamesbedrijf Ubisoft fors hoger

Gamesbedrijf Ubisoft heeft vrijdag op de beurs in Parijs meer dan 33 procent aan beurswaarde gewonnen. Beleggers reageerden enthousiast op een gerucht dat grote aandeelhouders van het bedrijf achter onder meer de populaire Assassin’s Creed-spellen overwegen het bedrijf helemaal over te nemen.

ANP

Ubisoft verloor recent nog fors aan waarde nadat bekend werd dat de release van het spel Assassin’s Creed Shadows met enkele maanden wordt uitgesteld tot februari. De beslissing volgde op tegenvallende verkopen van een ander spel dat Ubisoft recent op de markt bracht, Star Wars Outlaws. Persbureau Bloomberg meldde dat de zorgen over het bedrijf voor twee grote aandeelhouders, het Chinese techconcern Tencent en oprichtersfamilie Guillemot, aanleiding zijn om hun opties te onderzoeken.

De beursdag stond verder vooral in het teken van nieuwe Amerikaanse banencijfers. Die waren veel sterker dan alom verwacht, waardoor op de financiële markten druk werd gespeculeerd wat dit betekent voor het rentebeleid van de Federal Reserve.

Zowel de belangrijkste beursgraadmeters in Europa als die op Wall Street lieten winsten zien. De AEX-index in Amsterdam ging 0,2 procent vooruit naar 911,81 punten. De MidKap, met daarin de middelgrote fondsen aan het Damrak, won 1,2 procent tot 902,09 punten. In Frankfurt en Parijs gingen de graadmeters tot 0,9 procent omhoog. Londen sloot vlak.

In de AEX was AkzoNobel koploper met een plus van 3,1 procent. Het verfconcern overweegt onderdelen af te stoten om meer te kunnen investeren in zijn coatings en denkt allereerst aan het afsplitsen van onderdelen die decoratieve verf verkopen in Zuid-Azië. Grootste dalers in de hoofdindex op Beursplein 5 waren informatieleveranciers RELX en Wolters Kluwer met minnen tot 1,6 procent.

Buiten Nederland trokken Europese autobouwers de aandacht. Bijvoorbeeld Volkswagen en Renault wonnen bijna 3 procent, nadat bekend werd dat er binnen de Europese Unie voldoende steun is voor de verhoging van Europese invoerheffingen op elektrische voertuigen van rivalen uit China.

De euro was 1,0959 dollar waard, tegen 1,1016 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,5 procent meer op 74,80 dollar en Brentolie werd 1,3 procent duurder op 78,63 dollar per vat. Dat is het hoogste niveau in enkele maanden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer