Binnenland
Wiersma deelt zorg over dure dierenarts, maar wacht onderzoek af

Dat veel baasjes de kosten van de dierenarts niet kunnen betalen, baart ook landbouwminister Femke Wiersma zorgen. „Het heeft onze grote aandacht”, zei de bewindsvrouw vrijdag voor de ministerraad. Maar ze is nog niet van plan in te grijpen, zoals een flink deel van de Tweede Kamer wil. Er loopt een onderzoek naar de dierenarts en de kosten, benadrukt de BBB-minister. Dat wil ze afwachten.

ANP

Politieke partijen komen op dierendag met de oproep aan Wiersma om in gesprek te gaan met dierenartsen en andere bedrijven in de sector over de hoge kosten. De Kamer wil bijvoorbeeld dat mensen vooraf meer duidelijkheid krijgen over de kosten van een behandeling. Transparantie vindt Wiersma naar eigen zeggen „ontzettend belangrijk”. „Dus dit is ook wel iets waar wij zelf aan zitten te denken.” Toch wil ze niet vooruitlopen op eventuele maatregelen. Het is volgens de minister zorgvuldiger om het onderzoek af te wachten.

Wiersma kijkt overigens ook nadrukkelijk naar de baasjes zelf. Die moeten zich goed inlezen voordat ze een huisdier in huis nemen. „Ik denk ook dat het belangrijk is dat mensen zich goed realiseren wat voor verantwoordelijkheid een huisdier ook met zich meebrengt. En sommige huisdieren worden ook gewoon heel erg oud.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer