Economie
Kleine uitslagen op Europese beurzen in aanloop banenrapport VS

De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag bij opening van de handel kleine koersuitslagen zien in aanloop naar het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat in de middag wordt gepubliceerd. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zijn van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve.

ANP

De afgelopen tijd kwamen er steeds meer signalen over een afkoelende arbeidsmarkt in de Verenigde Staten, wat tot zorgen op de beurzen over de Amerikaanse economie leidde. Vorige maand kwam de Fed nog met een verlaging van de rente met een half procentpunt, wat sterker was dan veel economen hadden verwacht. Door de rente te verlagen, wordt de economie gestimuleerd. Op de financiële markten wordt nu vooral uitgekeken naar de stappen van de Fed bij de komende vergaderingen.

De AEX-index in Amsterdam stond in de vroege handel licht lager op 909,68 punten. De MidKap won 0,7 procent tot 898,10 punten. In Londen, Parijs en Frankfurt werden minnen tot 0,3 procent op de koersenborden gezet.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer