Binnenland
Weer grote drukte bij Rotterdam door wegwerk en incidenten

Weggebruikers rond Rotterdam moeten donderdagmiddag veel geduld hebben. Door het verdwijnen van de spitsstrook op de A15 bij Rozenburg en meerdere incidenten staat het verkeer op diverse wegen in en rond de stad vast, meldt de ANWB.

ANP

Bij Rozenburg is de spitsstrook verdwenen zodat de verbinding met de nieuwe snelweg A24 gemaakt kan worden. Die maatregel leidde de afgelopen dagen al tot lange files, en ook donderdagmiddag is het erg druk. Tussen Havens 6200-7000 en knooppunt Benelux stond rond 17.30 uur in de richting van Rotterdam 21 kilometer file, met bijna 2,5 uur vertraging tot gevolg.

Ook is er een ongeluk gebeurd bij de Beneluxtunnel, waardoor het verkeer op de A15 in de richting van Europoort ook vaststaat. En op de A16 in noordelijke richting gebeurde ook een ongeluk, waardoor daar eveneens een lange file is ontstaan. „Het is druk, en met een paar incidenten erbij maakt dat het bij Rotterdam behoorlijk vastloopt”, zegt een woordvoerder van ANWB Verkeersinformatie. „Het haakt allemaal in elkaar.”

Elders in het land is ook veel vertraging, onder meer bij Utrecht. De parallelrijbaan van de A2 is dicht in de richting van het zuiden door loshangende camera’s in de Leidsche Rijntunnel, meldt Rijkswaterstaat. De af- en toeritten op de A2 bij Utrecht zijn daarom afgesloten, en herstel gaat tot na de avondspits duren. De afsluiting leidt tot grote drukte op verschillende wegen in en rond Utrecht. Het doorgaande verkeer vanuit Amsterdam richting het zuiden kan wel door de tunnel.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer