Economie
Bronnen: investeerder KKR overweegt overname chipbedrijf ASMPT

De Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR overweegt een overnamebod uit te brengen op chipbedrijf ASMPT, waarin de Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) een minderheidsbelang heeft. Volgens ingewijden die spraken met persbureau Bloomberg gaat het om een bod van ongeveer 5 miljard dollar.

ANP

ASMI, gevestigd in Almere, heeft een belang van ongeveer 25 procent in ASMPT. Activistische aandeelhouders hebben het bedrijf in het verleden onder druk gezet om zijn aandelen te verkopen. Volgens de bronnen die spraken met Bloomberg is er al vaker interesse geweest voor een overname, onder meer van andere investeringsmaatschappijen en branchegenoten in Azië.

ASMPT is een belangrijke wereldwijde leverancier van technologie en apparatuur voor de productie van halfgeleiders. Deze chips worden onder meer gebruikt in smartphones en auto’s. De aandelen van de onderneming, die een beursnotering heeft in Hongkong, zijn dit jaar met 23 procent gestegen. Daardoor heeft ASMPT een marktwaarde van zo’n 4,9 miljard dollar.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer