Buitenland
Schoolkinderen omgekomen door busongeluk Bangkok

Een ongeluk met een schoolbus heeft in de Thaise hoofdstad Bangkok aan zo’n twintig kinderen het leven gekost. De bus was met 38 scholieren en 6 leraren onderweg voor een schoolreisje toen hij door een klapband verongelukte en in brand vloog. Door het vuur is het nog niet gelukt om duidelijke slachtofferaantallen te noemen.

ANP

De jongste kinderen in de bus waren in de kleuterleeftijd, de oudste jonge tieners. Volgens de autoriteiten konden 21 mensen de bus uitkomen, maar worden er nog 23 vermist. Zij zijn waarschijnlijk om het leven gekomen.

Sommige lichamen die uit het wrak zijn gehaald waren „heel, heel klein”, zegt de leider van de hulpverleners, Piyalak Thinkaew. „Ze moeten heel jong geweest zijn.” Door de brand zal het waarschijnlijk dagen duren voor alle slachtoffers geïdentificeerd kunnen worden. Sommige van de kinderen die het ongeluk overleefden, hebben ernstige brandwonden opgelopen aan hun gezicht, zei de behandelend arts in Thaise media.

Volgens de hulpverleners kwam de bus door een klapband tegen de middenberm aan. Daarna vloog het voertuig onder een viaduct in brand. Het ongeluk is door de hulpverleners met hekken aan het zicht onttrokken.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer