PolitiekPodcast Bellen met Den Haag
Met ”asielcrisis” leidt Wilders aandacht af van gebroken zorgbeloftes PVV

„Geert Wilders heeft in de verkiezingscampagne veel te lichtvaardig beloofd dat het Zuyderlandziekenhuis in Heerlen een volwaardig ziekenhuis blijft”,  vindt Jakko Gunst. In de podcast Bellen met Den Haag bespreekt hij de perikelen rond de Limburgse zorginstelling, waar de Tweede Kamer donderdag over debatteerde.

podcast redactie
Bellen met Den Haag, Fleur Agema
Bellen met Den Haag, Fleur Agema

Fleur Agema beloofde nog een keer met het ziekenhuis om tafel te gaan, maar dat is een belofte voor de bühne, oordeelt Jakko. Hij wijst erop dat Wilders in de campagne ook stevige woorden heeft gesproken over het minimumloon en over een nieuwe regeling voor vroegpensioen voor mensen met een zwaar beroep. „En als je nu gaat kijken welke van die beloftes hij op dit moment al heeft kunnen waarmaken, dan heeft hij eigenlijk nog niets bereikt.”

Hoe kan het dan dat Wilders het desondanks in de peilingen goed doet? Jakko: „Het spreekt de PVV-kiezers aan dat de partij de besluitvorming van het kabinet over de asielnoodwet in een crisissfeer trekt.  Daardoor lukt het Wilders de aandacht af te leiden van de resultaten die de PVV tot nu toe heeft behaald. Focus je daarop, dan is het overduidelijk dat de PVV de partij is van de gebroken beloftes.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer