Binnenland
OM: vingerafdruk agente op telefoon in onderzoek naar moordplan

In de strafzaak rond de 41-jarige politieagente Jerney van E. uit Gorinchem, die wordt verdacht van het beramen van een plan om haar ex-partner (57) te laten vermoorden, heeft het Openbaar Ministerie maandag nieuwe onderzoeksresultaten bekendgemaakt.

ANP

De officier van justitie zei in de rechtbank in Rotterdam dat een vingerafdruk van Van E. is gevonden op de telefoon die samen met een revolver is gevonden bij medeverdachte Steven K. (37). Hij wordt ervan verdacht dat hij de agente zou hebben geholpen bij het moordplan. Ook maakte het OM bekend dat zijn DNA is aangetroffen op de revolver en dat in zijn telefoon foto’s zijn gevonden van het beoogde slachtoffer en zijn auto.

Onder de auto van het beoogde slachtoffer is een gps-tracker gevonden. Het DNA van Van E. is aangetroffen op de tape waarmee dit baken was bevestigd, aldus de officier.

Van E. zou de plannen eerder dit jaar hebben ontwikkeld en onder anderen haar inmiddels 16-jarige zoon daarin hebben betrokken. Hij zou al eerder op het punt hebben gestaan zijn vader te doden. In de zaak zijn behalve moeder en zoon nog vier anderen verdacht, onder wie de 19-jarige vriendin van de zoon en haar moeder. Van E. zit nog vast, evenals K. en een mannelijke medeverdachte. Op 25 oktober volgt een regiezitting met alle verdachten, waar hun advocaten onderzoekswensen kunnen indienen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer