Binnenland
Oud-burgemeester Zaltbommel moet boete betalen om ‘ramenkwestie’

Oud-burgemeester van Zaltbommel Pieter van Maaren moet een boete van 750 euro betalen voor het plaatsen van nieuwe kozijnen met dubbelglas in zijn monumentale woning zonder vergunning. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank Gelderland na berichtgeving door Omroep Gelderland. Van Maaren stapte per 1 augustus op als burgemeester nadat hij in opspraak was geraakt door de zogeheten ‘ramenkwestie’.

ANP

Van Maaren verving in 2022 de kozijnen en ramen van het rijksmonument waar hij woont, en had alleen een vergunning gekregen om binnenshuis ramen achter de bestaande kozijnen te plaatsen. Bij een controle vorig jaar september bleek dat hij de regels had overtreden en in februari werd dat openbaar bekend. De oud-burgemeester zei dat hij niet „willens en wetens” de vergunningsregels heeft overtreden. Desondanks concludeerde het presidium van Zaltbommel, het overlegorgaan van de gemeenteraad dat het het beste was voor de gemeente als Van Maaren zou opstappen als burgemeester.

Marnix Bakermans is momenteel waarnemend burgemeester van de Gelderse gemeente. Eind 2026, na de gemeenteraadsverkiezingen, zal er een nieuwe burgemeester worden geïnstalleerd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer