Economie
FNV verrast door bespreekbaarheid vroegpensioen zware beroepen

FNV is „aangenaam verrast” dat minister Eddy van Hijum (Sociale Zaken) heeft aangegeven dat de eisen van de vakbond aan een nieuwe vroegpensioenregeling voor mensen met zware beroepen, bespreekbaar zijn. Tijdens een debat over de kwestie met de Tweede Kamer gaf Van Hijum aan in de brief van FNV „geen showstoppers” te hebben gelezen.

ANP

„Wij zijn vooral aangenaam verrast omdat onze oplossingen al meer dan negen maanden bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op tafel liggen en hiervan niets was terug te vinden in het voorstel van de minister. Onze inspanningen zoals verkennende gesprekken en het indienen van schriftelijke voorstellen leken aan dovemansoren gericht bij het ministerie”, reageerde de bond.

De vakbond benadrukt dat de minister zich geen zorgen hoeft te maken over hoge kosten voor de Staat. „’FNV heeft al aangegeven dat de kosten van deze regeling door de sectoren zelf bekostigd moeten worden. Ook hoeft de minister niet bang te zijn dat een goede regeling het aantal vacatures gaat vergroten of de arbeidsmarkt laat scheef groeien. Juist een goede permanente regeling voor zwaar werk stelt werknemers in staat om dit werk ook te gaan uitvoeren”, stelde de bond.

FNV heeft eerder gedreigd met langdurige stakingen in verschillende sectoren voor de komende maand. Eerder deze maand voerden schoonmakers op Schiphol al actie voor een betere regeling om eerder met hun werk te kunnen stoppen.

De vakbond wil nu eerst een „verhelderend gesprek” met de minister om de situatie te verduidelijken, voordat er verder over de inhoud kan worden onderhandeld. FNV is van plan de minister hiervoor uit te nodigen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer