Binnenland
VluchtelingenWerk: jammer dat opvang ’t Harde niet doorgaat

VluchtelingenWerk Nederland noemt het „jammer” dat er geen asielzoekerscentrum bij ’t Harde komt door onder meer de stikstofregels. Een woordvoerster zegt geen oordeel te kunnen geven over de gang van zaken omdat de organisatie niet gespecialiseerd is in dit soort milieuwetgeving.

ANP

Bij het Gelderse dorp had een azc ruimte moeten bieden aan ongeveer driehonderd mensen. Het stuk land waarop het centrum zou worden gebouwd, ligt naast natuurgebied de Veluwe en in de buurt bevindt zich ook een schietterrein van de landmacht.

Volgens de gemeente waar ’t Harde onder valt, Oldebroek, leiden de natuur- en milieuregels tot „te veel onzekerheden om een vergunning aan te vragen”. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) beaamt dat.

Het is niet de eerste keer dat een opvanglocatie voor asielzoekers er niet kan komen door de uitstoot van stikstof. Ook in Nieuw-Milligen, bij Apeldoorn, ging een noodopvang in een natuurgebied daarom niet door. „Vanuit de bouw wordt hier natuurlijk al langere tijd voor gewaarschuwd”, aldus de woordvoerster van VluchtelingenWerk.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer