Buitenland
Visumaanvraag prins Harry wordt niet openbaar gemaakt

De Amerikaanse visumaanvraag van de Britse prins Harry blijft privé. Dat heeft een Amerikaanse rechter besloten. Een conservatieve denktank was een rechtszaak begonnen om de immigratiegegevens van de prins openbaar te maken, omdat Harry in zijn memoires had geschreven over zijn drugsgebruik.

ANP

De rechter oordeelde dat dat niet nodig is, omdat „het publiek geen sterk belang heeft bij het openbaar maken van de immigratiegegevens van de hertog”, schrijft de BBC. „Net als elke buitenlandse inwoner heeft de hertog een legitiem privacybelang bij zijn immigratiestatus”, voegde de rechter daaraan toe. De privacy van de prins wordt door de rechter dus belangrijker geacht dan het publieke belang van de informatie.

De Amerikaanse autoriteiten vragen bij visumaanvragen naar drugsgebruik en dat kan een reden zijn om een visum te weigeren. De denktank Heritage Foundation vroeg zich daarom af of de Amerikaanse overheid bij de visumaanvraag van Harry wel de regels had gevolgd door hem toe te laten. In zijn boek schreef Harry onder meer over hoe hij cocaïne, paddo’s en wiet gebruikte.

De hertog van Sussex verhuisde begin 2020 naar de Verenigde Staten nadat hij bekend had gemaakt dat hij en zijn vrouw Meghan een stap terug deden binnen het Britse koningshuis. Ze wonen sindsdien in de staat Californië.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer