live
Buitenlandliveblog oorlog Israël
Libanon: Honderd doden door luchtaanvallen Israël

Israël en Hezbollah bestoken elkaar op grote schaal met luchtaanvallen. Lees meer in het liveblog.

Onlineredactie

Advertentie

Bijna 200 doden in Libanon na Israëlische luchtaanvallen
ANP

In Libanon is het dodental verder opgelopen na een nieuwe reeks Israëlische luchtaanvallen. Volgens het ministerie van Gezondheid zijn zeker 182 mensen gedood, onder wie vrouwen, kinderen en medisch personeel.

Er zouden 727 gewonden zijn gevallen door de beschietingen. Israël zei dat die gericht zijn op doelen van de militante beweging Hezbollah. Met name het zuiden van Libanon is zwaar getroffen, in het grensgebied met Israël.

Libanon gaat vluchtelingen opvangen in scholen
ANP

Libanon gaat mensen die moeten vluchten voor Israëlische luchtaanvallen opvangen in scholen, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Onder meer in Beiroet, Tripoli, het zuiden en het oosten van het land worden schoolgebouwen opengesteld voor vluchtelingen.

Het ministerie spreekt van grote vluchtelingenstromen en lokale bestuurders in het zuiden van Libanon zeggen dat honderden families hun huizen verlaten.

Israël voert de afgelopen dagen zware luchtaanvallen uit op Libanon. De Israëlische krijgsmacht zei maandag ook grootschalige raketaanvallen in de Bekavallei, in het oosten, voor te bereiden omdat Hezbollah daar veel wapens zou bewaren in woonhuizen. Israël roept burgers op om binnen twee uur hun huizen te verlaten, „voor jullie veiligheid en bescherming”.

Honderd doden
AFP

Volgens persbureau AFP meldt Libanon inmiddels honderd doden door de Israëlische luchtaanvallen.

300 doelen bestookt
ANP

Israël zegt dat het maandag meer dan driehonderd doelen van Hezbollah heeft bestookt. Libanese burgers kregen de oproep uit de buurt te blijven van locaties die worden gebruikt door de Libanese beweging.

Hezbollah laat weten dat het als reactie op de Israëlische aanvallen meerdere doelen in Israël onder vuur heeft genomen. De groep zei dat twee militaire posities en een complex van de defensie-industrie het doelwit waren.

Scherm­afbeelding 2024-09-23 om 13.04.01.png
Israelische gevechtsvliegtuigen vliegen over Haifa. beeld AFP, Menahem KAHANA
Beelden uit Libanon
Onlineredactie

Libanon meldt tientallen doden door luchtaanvallen Israël
ANP

Zeker vijftig mensen zijn om het leven gekomen door Israëlische luchtaanvallen in het zuiden en het oosten van Libanon. Dat melden de Libanese autoriteiten, die stellen dat ook meer dan driehonderd personen gewond zijn geraakt.

Scherm­afbeelding 2024-09-23 om 12.50.16.png
beeld AFP, Kawnat HAJU

Advertentie

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer