Kerk & religieBuitenechtelijke relatie
Amerikaanse voorganger Lawson ontheven van ambtelijke taken

De Amerikaanse predikant dr. Steven J. Lawson, wel bekend van conferenties van de The Banner of Truth, is met onmiddellijke ingang ontheven van zijn ambtelijke taken. Reden is dat hij een „ongepaste relatie heeft gehad met een vrouw”.

Skyline van Dallas. Dr. Steven J. Lawson is verbonden aan de Trinity Bible Church in deze stad, in de Amerikaanse stad Texas. beeld AFP, Valerie Macon
Skyline van Dallas. Dr. Steven J. Lawson is verbonden aan de Trinity Bible Church in deze stad, in de Amerikaanse stad Texas. beeld AFP, Valerie Macon

De kerkenraad van de Trinity Bible Church in Dallas (Taxas) schrijft in een vrijdag uitgegeven verklaring dat dr. Lawson zijn buitenechtelijke relatie deze week tegenover de ouderlingen heeft beleden. Daarop heeft de kerkenraad besloten dat hij voor onbepaalde tijd geen enkele ambtelijke taak meer mag vervullen.

In de verklaring schrijft de kerkenraad wel naast Lawson te blijven staan en voor zijn bekering te zullen bidden. De kerkenraad schrijft iedereen eraan te willen herinneren „dat we allemaal zondaars zijn. Laten we altijd denken aan de woorden van 1 Korinthe 10:12: „Daarom, wie meent te staan, zie toe dat hij niet valle.””

Ook zijn werk als voorzitter van OnePassion Ministries, de organisatie die hij heeft opgericht, heeft Lawson neergelegd, aldus een verklaring op de website van OnePassion. Zijn daden worden beschreven als „een zonde die hem heeft gediskwalificeerd voor het ambt.” „Steve heeft bekend en betreurt de schade die hij heeft veroorzaakt aan zijn familie, de kerk, de reputatie van OnePassion Ministries en vooral Jezus Christus”, aldus de verklaring. „We zijn bedroefd om de glorie van Christus in deze kwestie.”

Lawson schreef meer dan dertig boeken, waaronder ”It Will Cost You Everything: What it Takes to Follow Jesus” en ”Foundations of Grace: A Long Line of Godly Men”.

Calvinistisch

De voorganger diende de gemeente in Dallas sinds 2018. Daarvoor was hij bijna een kwarteeuw predikant in de staten Arkansas en Alabama. Bij de baptistengemeente staat hij bekend als een expliciet vertegenwoordiger van de calvinistische stroming.

Dr. Lawson was een veelgevraagd spreker op predikantenconferenties waar de reformatorische theologie werd uitgedragen. Zo hield hij lezingen tijdens bijeenkomsten van The Banner of Truth en van Ligonier Ministries.

MacArthur

Nauwe vriendschap onderhoudt hij met de Amerikaanse theoloog John MacArthur, die bekendstaat om zijn uitgesproken standpunten. Volgens Lawson had MacArthur „de grootste invloed op mijn preken”. Hij noemde MacArthur ook „de grootste uitlegger van onze tijd”.

Voorheen was Lawson docent bij Ligonier Ministries en decaan van de faculteit Doctor of Ministry Studies aan The Master’s Seminary , maar zijn naam is inmiddels van de websites daarvan verwijderd.

Lawson is meer dan veertig jaar getrouwd met zijn vrouw Anne. Ze hebben vier volwassen kinderen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer