Binnenland
Het blijft pleisters plakken in Ter Apel, zegt VluchtelingenWerk

VluchtelingenWerk is blij dat omliggende gemeenten van Ter Apel, en de steden Leiden en Utrecht bijspringen met het tijdelijk onderdak bieden aan asielzoekers. „We zijn blij dat voor deze mensen een plek is gevonden om te slapen, maar het blijft pleisters plakken en het is geen oplossing voor de lange termijn”, zegt een woordvoerder van de hulporganisatie.

ANP

„Er moeten op langere termijn structurele opvangplekken komen, en daar is minister Marjolein Faber voor verantwoordelijk”, aldus de zegsvrouw. „Het is al twee jaar lang pleisters plakken en het wordt alleen maar erger.”

De organisatie is blij dat het erop lijkt dat „weer meer gemeenten” bereid zijn om te helpen. „Maar het grote probleem is dat er geen structurele opvangplekken zijn. De oplossing is de spreidingswet, daar zijn wij heel erg voor”, aldus de woordvoerder.

Het ziet ernaar uit dat de komende nacht niemand in Ter Apel in de open lucht hoeft te slapen. Voor één nacht wordt een sporthal in Valthermond in Drenthe gereedgemaakt. Die biedt plaats aan honderd vluchtelingen die anders buiten de nacht hadden moeten doorbrengen. Woensdag kunnen honderd mensen terecht in de Jaarbeurs in Utrecht. Tachtig andere asielzoekers kunnen naar een locatie in Leiden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer