Binnenland
Raad van toezicht WNL noemt geen termijn voor besluit Huisjes

De raad van toezicht van Omroep WNL kan niet zeggen op welke termijn er een besluit wordt genomen over de positie van Bert Huisjes als bestuurder. Dat laat Annemarie van Gaal, die deel uitmaakt van de raad van toezicht, donderdag weten. „We gaan ons over de kwestie buigen en ons beraden”, stelt ze. „Dat doen we intern en secuur, en vooral niet in de media.”

ANP

De raad van toezicht zegde woensdag aan de redactieraad van WNL toe „zich te beraden en weer in gesprek te gaan met de redactie”. Deze actie volgt op een week waarin veel werknemers hun onvrede uitten over de terugkeer van oud-hoofdredacteur Bert Huisjes als bestuurder.

WNL maakte vrijdag bekend dat Huisjes geen hoofdredacteur meer is, maar wel bestuurder blijft. Hij ligt onder vuur na berichten over ongewenst gedrag. Na onafhankelijk onderzoek van KPMG concludeerde de raad van toezicht dat er geen sprake was van „juridisch verwijtbaar grensoverschrijdend gedrag”. Wel erkende de omroep dat Huisjes’ „té directieve stijl en soms horkerige manier van leidinggeven” bij medewerkers tot verdriet, gevoelens van onveiligheid en onzekerheid hebben geleid.

Meerdere presentatoren hebben, in uitzendingen van WNL en in het AD, hun onvrede over deze gang van zaken kenbaar gemaakt. De redactieraad vroeg daarom woensdag aan de raad van toezicht om een gesprek over deze situatie. De redactieraad spreekt van „broos vertrouwen” bij een deel van de redactie.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer