Buitenland
Harris belde met Trump na mogelijke moordpoging bij golfbaan

De Democratische presidentskandidaat Kamala Harris heeft gebeld met haar Republikeinse rivaal Donald Trump over de mogelijke moordpoging bij zijn golfbaan. Ze heeft Trump volgens het Witte Huis verteld dat ze „dankbaar” is dat hij veilig is.

ANP

De FBI zei dat de man die zich met een geweer had verstopt in de bosjes bij de golfbaan, waarschijnlijk van plan was om Trump te doden. Volgens de Republikeinse oud-president was hij daarvoor beïnvloed door de „retoriek” van Harris en president Joe Biden. Zij noemen Trump geregeld een gevaar voor de democratie, onder meer omdat hij nepnieuws verspreidt en weigerde de uitslag van de presidentsverkiezingen in 2020 te erkennen.

Die uitspraken zijn onterecht, vindt het Witte Huis. „De president en de vicepresident hebben geweld in alle vormen altijd krachtig veroordeeld. We hebben zeker nooit geweld aangemoedigd, op wat voor manier dan ook.”

Biden belde al eerder met Trump om dezelfde boodschap over te brengen als Harris. Trump noemde dat een „heel prettig telefoontje”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer