Economie
Fastned grote winnaar op hoger Damrak door kansen in Londen

Snellaadbedrijf Fastned was dinsdag een grote winnaar op de beurs in Amsterdam. Beleggers reageerden enthousiast op het nieuws dat de onderneming is aangewezen als de voorkeursbieder van Places for London om het openbare laadnetwerk van Londen uit te breiden. De algehele stemming op de aandelenmarkten was positief, terwijl beleggers vooral uitkeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve van woensdag.

ANP

Het aandeel Fastned werd ruim 8 procent hoger gezet. Volgens de deal zal Fastned een joint venture vormen met het vastgoedbedrijf om meerdere snellaadstations voor elektrische voertuigen in Londen te ontwikkelen. In het kielzog van Fastned ging ook producent van laadpalen en energieopslagsystemen Alfen flink omhoog. Die onderneming won dik 7 procent bij de middelgrote fondsen in Amsterdam.

Hoofdgraadmeter AEX ging 0,5 procent hoger de handel uit op 900,32 punten. De MidKap steeg ook 0,5 procent, tot 892,79 punten. De belangrijkste graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen met ongeveer hetzelfde percentage. De verwachting dat de Fed woensdag de rente met een half procentpunt gaat verlagen, is de afgelopen dagen toegenomen na berichten dat de beleidsmakers een grotere rentestap overwegen om de economie te ondersteunen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer