Mens & samenlevingIn het zonnetje
Peter (12) en Lauwrenz (7) halen ruim 1300 euro op voor Oekraïne

Peter (12) en Lauwrenz (7) de Wildt uit Alblasserdam maakten van de avondvierdaagse een sponsorloop. Ze haalden ruim 1300 euro op voor hun tante die Oekraïense soldaten en vluchtelingen helpt. Hun oma Alma de Wildt-van Kleij (65) uit Oud-Alblas wil deze actie niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Nadine Peppinck
Oma Alma de Wildt geeft haar twee kleinzoons Lauwrenz (l.) en Peter (r.) een notenpakket. „Ik vind het bijzonder dat ze zich op deze jonge leeftijd inzetten voor anderen.” beeld Cees van der Wal
Oma Alma de Wildt geeft haar twee kleinzoons Lauwrenz (l.) en Peter (r.) een notenpakket. „Ik vind het bijzonder dat ze zich op deze jonge leeftijd inzetten voor anderen.” beeld Cees van der Wal

De twee broers kwamen zelf met het idee om geld op te halen tijdens de avondvierdaagse van begin juni. Peter loopt al een aantal jaren mee en liep daarom vier dagen tien kilometer per avond. Lauwrenz liep dit jaar voor de eerste keer mee en koos voor de route van vijf kilometer.

„Peter en Lauwrenz vinden het fijn om iets voor andere mensen te betekenen. Dat leren ze van hun moeder”, zegt De Wildt. Niemand had verwacht dat ze zo veel geld zouden ophalen. Van het geld zijn pannen en bestek gekocht voor de keuken van een Oekraïense kerk. Ook zijn de euro’s besteed aan slaapzakken voor Oekraïense militairen. „Het allerleukste aan dit project is dat het transport met de door het gesponsorde geld gekochte goederen al in Oekraïne is aangekomen”, zegt de Wildt. „Peter en Lauwrenz weten dus precies waar hun sponsorloop aan heeft bijgedragen.”

„Mijn dochter Stephanie woont sinds een aantal jaar in Oekraïne en organiseert van alles rondom transporten en vluchtelingen”, vertelt De Wildt. „Peter en Lauwrenz hebben een goede band met hun tante.” Zij inventariseert wat nodig is en geeft deze informatie door aan haar Nederlandse contacten. Ook organiseert ze de dagelijkse maaltijd voor de 300 vluchtelingen in hun kerkgebouw. „Doordat ze veel tijd met haar neefjes heeft doorgebracht, merk ik dat hun band sterk is. Wanneer ik met haar bel en de jongens zijn bij mij, is er ook altijd een moment dat zij inbreken in het gesprek om met haar te kletsen. Mijn kleinzonen zijn echte doeners. Dat ze zich inzetten om anderen te helpen, maakt mij trots.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer