In het zonnetje
Conciërge deelt pepermuntjes uit aan kinderen die vallen

Conciërge Ido Bos (69) uit Woudenberg laat iedereen lachen. Toen Nina Paans (10) uit Nijkerk de rubriek In het Zonnetje voorbij zag komen, dacht ze meteen: „Dit is wat voor meester Bos.”

Nadine Peppinck
 Nina Paans uit groep 7 van de Willem Farelschool in Hoevelaken geeft een bloemetje aan conciërge Ido Bos. „Meester Bos doet veel voor ons allemaal.” beeld Ruben Schipper Fotografie
 Nina Paans uit groep 7 van de Willem Farelschool in Hoevelaken geeft een bloemetje aan conciërge Ido Bos. „Meester Bos doet veel voor ons allemaal.” beeld Ruben Schipper Fotografie

Als een kind op het plein van de Willem Farelsschool in Hoevelaken struikelt en meester Bos heeft pleinwacht is dat geluk bij een ongeluk, zegt Nina. De conciërge heeft namelijk altijd pepermuntjes op zak voor kinderen die vallen. En hij maakt ze dan eigenlijk direct weer aan het lachen door een van zijn vele grappen.

Naast pleinwacht, is Bos ook leerkracht handvaardigheid. Hij geeft de groepen 5 tot en met 8 een uur per week les. Zelf ontwerpt hij de kunstwerken die de leerlingen moeten maken. „Tijdens de les wordt er lustig op los gezaagd en dan is het fijn als je daarbij een meester in de buurt hebt”, zegt Nina. „We zijn nu bezig met het maken van een klok.”

Achttien jaar is Bos al conciërge op de Willem Farelschool in Hoevelaken. Zelfs nu hij de pensioenleeftijd heeft bereikt, is hij niet te stoppen. Nog tweeënhalve dag is hij te vinden op school. Tot zijn pensioen maakte hij het gebouw schoon. Dat doet hij nu niet meer. Kleine klusjes, zoals het maken van een slot of het verven van een kozijn, knapt Bos nog wel altijd zelf op.

„Meester Bos doet al jaren veel voor alle kinderen die op deze school zitten en daarom vind ik het heel leuk om hem nu in het zonnetje te zetten”, zegt Nina. „Hij verdient dat echt. De andere kinderen uit mijn klas waren het er helemaal mee eens.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Achterkrant

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer