Kerk & religieBegrafenis predikant
Ds. J. Schipper (GG) in Dirksland begraven

Ds. J. Schipper, emeritus predikant in de Gereformeerde Gemeenten, is woensdag in Dirksland begraven.

Redactie kerk
Ds. J. Schipper, emeritus predikant in de Gereformeerde Gemeenten. beeld RD, Anton Dommerholt
Ds. J. Schipper, emeritus predikant in de Gereformeerde Gemeenten. beeld RD, Anton Dommerholt

De rouwdienst vond plaats in de gereformeerde gemeente in Dirksland.

Ds. J. Beens, predikant van de gereformeerde gemeente in Scherpenzeel, leidde de dienst met een overdenking over Micha 2:13: „De Doorbreker zal voor hun aangezicht optrekken; zij zullen doorbreken en door de poort gaan, en door dezelve uittrekken; en hun Koning zal voor hun aangezicht heen gaan, en de HEERE in hun spits.” Het was de tekst waar ds. Schipper zijn laatste preekschets over had geschreven.

Het thema van de preek luidde ”De Doorbreker” en bevatte drie punten: Hij trekt op voor hun aangezicht, Hij bevrijdt hen door de poort en Hij gaat voor in hun spits.

Op de begraafplaats aan de Staakweg sprak ds. H.A. van Zetten, predikant van de gereformeerde gemeente in Nieuw-Beijerland, vanuit Genesis 45:24-28. Na afloop liet hij Psalm 72:11 zingen. Vervolgens sprak oudste zoon Gert Jan een dankwoord uit.

Ds. Schipper overleed vorige week woensdag plotseling op 77-jarige leeftijd. Hij diende de gemeenten van ’s-Gravenpolder (1998), Dirksland (2006) en Leerdam (2014). Sinds zijn emeritaat in 2018 woonde de predikant in Scherpenzeel.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer