Mens & samenlevingVakantie
Febe vrolijkt kleurrijk tafereel op met sprong

De vakantie van de familie Smit uit Gorinchem zat er bijna op toen er nog een klusje wachtte: de was opvouwen. Dat tafereel werd opgevrolijkt door Febe (9) die uit de vouwwagen sprong.

Redactie Achterkrant
Febe springt uit de vouwwagen terwijl broer Clemens en zus Anna toekijken. beeld Matthijs Smit
Febe springt uit de vouwwagen terwijl broer Clemens en zus Anna toekijken. beeld Matthijs Smit

De familie Smit, bestaande uit vader Matthijs, Anna (12), Febe en Clemens (4), kampeert al enkele jaren. Eerst met een „oldtimercaravannetje”, zegt vader Smit, „sinds vorig jaar met een van oorsprong Engelse vouwwagen”.

Dit jaar ging de reis van het viertal naar het Belgische Beho, een deelgemeente van Gouvy, in Wallonië. Bestemming: camping à la ferme Klein Rost. Tijdens de vakantie ging het gezin er diverse keren opuit, zoals naar de stadjes Stavelot en Clervaux. Hoogtepunten waren een zogeheten blotevoetenpad op Ferme de la Planche en een kerkdienst in de Eglise Protestante Baptiste in Malmedy.

Aan het eind van de trip moest de was nog worden opgevouwen. „Daarbij kwamen de reservescheerlijnen goed van pas”, zegt Smit. Zo kreeg dit klusje tijdens de vakantie een ontspannen lading, mede door de sprong van Febe.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer