Mens & samenlevingMens & samenleving
Negentiger helpt met hooien: „Ze is van jongs af aan gewend mee te helpen op de boerderij”

De zomer is een drukke tijd op de boerderij van André (57) en Jennet van der Schee (52) uit Hoge Hexel. Toen er onlangs geen hulp beschikbaar was om hooibalen op te laden om ze op de trekker naar de schuur te vervoeren, sprong moeder Van der Schee (92) bij.

Van der Schee op de trekker. De negentiger is van jongs af aan gewend mee te helpen op de boerderij, zegt schoondochter Jennet.
Van der Schee op de trekker. De negentiger is van jongs af aan gewend mee te helpen op de boerderij, zegt schoondochter Jennet.

Ze stapte op de trekker om de hooibalen naar de schuur te rijden. Dat typeert de negentiger, vertelt schoondochter Jennet: „Ze is van jongs af aan gewend mee te helpen op de boerderij. Gewoon aanpakken en niet zeuren.”

En nog steeds vindt ze het leuk om mee te helpen, vertelt Jennet. Daarom sprong ze bij toen het nodig was. „Het hooi is bedoeld als wintervoorraad voor de schapen, om ze bij te voeren.”

Dat was eind juni. „Na een lange periode van regen was het goed weer om het gras te maaien. Na vijf dagen was het gras droog genoeg om er hooibalen van te maken.” Inmiddels staan ze in de schuur, met dank aan moeder.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer