BinnenlandPodcast Sprekend RD
Hoe Hannahs overlijden anderen tot geloof bracht

In de maanden juli en augustus verschijnt elke vrijdagmorgen een zomeraflevering van Sprekend RD. Daarin als luisterverhaal een mooi RD-artikel uit de afgelopen jaren én een kort gesprek met de auteur. Deze week: Anne Lok over haar gesprek met de ouders van Hannah Nijsse, die in de zomer van 2023 op 24-jarige leeftijd verongelukte.

Redactie podcast
Podcastredacteur Mirjam van der Sleen en binnenlandredacteur Anne Lok. beeld RD
Podcastredacteur Mirjam van der Sleen en binnenlandredacteur Anne Lok. beeld RD

Het is een van de artikelen die haar het meest is bijgebleven, vertelt Anne in de podcast. Ze sprak voor het stuk met de ouders van Hannah, een 24-jarige vrouw uit Bodegraven die in de zomer van 2023 verongelukte op een fietsvakantie in Frankrijk. Tijdens een fietstocht raakt ze om onbekende reden van de weg en komt ze ten val. Ze overlijdt een week later.

Anne vond het „heel bijzonder” dat Hannahs ouders hun verhaal wilden delen, nog relatief kort na het overlijden van hun dochter. „Het is een heftig verhaal, maar tegelijk gloort er ook hoop. Het laat de grootheid van God zien. Dat is de reden dat de ouders hun verhaal wilden delen: dat God uiteindelijk de eer zou krijgen.”

Hannah wilde graag de zending in en was ook tijdens de reis veel bezig met stille tijd en Bijbellezen. „Haar verlangen was om mensen te bereiken met het Evangelie”, vertelt Anne. „Dat is ook gebeurd, maar op een totaal andere manier dan gedacht. Door de rouwdienst zijn mensen wakker geschud, vertelden haar ouders. Mensen zijn tot geloof gekomen, weer met God gaan leven. Ze zeiden dat die verhalen niet meer op twee handen zijn te tellen.”

Voor de podcast heeft Anne nog even contact gehad met de ouders van Hannah. Het is in augustus een jaar geleden dat zij overleed. „Het overlijden wordt steeds meer realiteit, vertelden haar ouders. Ze gingen een nieuw jaar in zonder haar, verjaardagen worden gevierd zonder haar. De pijn wordt eerder meer dan minder. Tegelijk ervaren ze naast het gemis ook de dagelijkse troost van God.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer