Kerk & religieNoodlanding vliegtuig
MAF-vliegtuig heeft olielek: noodlanding in weiland bij Nunspeet

Een lesvliegtuig van MAF heeft dinsdagmiddag een noodlanding gemaakt in Nunspeet. Volgens de organisatie was de oorzaak het acuut wegvallen van oliedruk door een lek.

Redactie kerk
Een vliegtuig van MAF maakt een noodlanding in een weiland bij Nunspeet. beeld MAF
Een vliegtuig van MAF maakt een noodlanding in een weiland bij Nunspeet. beeld MAF

Het kleine vliegtuig was op weg van Lelystad naar Teuge, waar de zendingsorganisatie Mission Aviation Fellowship (MAF) is gevestigd. Het toestel, eigendom van de MAF-vliegschool, landde dinsdag even na 15.00 uur in een weiland ter hoogte van de Pangelerweg in Nunspeet.

De twee inzittenden van de lesvlucht, een instructeur en een leerling, bleven bij de landing ongedeerd.

Olieverlies leidde tot verminderd motorvermogen, meldt MAF in een persbericht . Toen het niet meer mogelijk bleek te klimmen, bereidde de bemanning zich voor op een noodlanding. Daarop verloor het vliegtuig ook het resterende vermogen. Het landde gecontroleerd in het weiland, waarna het op de neus tot stilstand kwam.

De luchtvaartpolitie heeft een onderzoek uitgevoerd en gaf het vliegtuig vrij voor berging. Naar de oorzaak van het olielek wordt nog onderzoek gedaan.

MAF benadrukt dat er geen problemen waren met de bevoegdheid en bekwaamheid van instructeur en leerling. Het vliegtuig was „voor zover bekend in goede, luchtwaardige conditie”. De laatste controle was een week voor het ongeval uitgevoerd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer