Kerk & religieVerhuizing
Een nieuw thuis voor ds. Drost in de Oostenrijkse hoofdstad

Ds. P. (Peter) Drost, kerkplanter in een protestantse gemeente in Graz, verhuist in augustus met zijn gezin naar Baden, bij Wenen. Hij blijft zijn werk in Graz voortzetten.

De skyline van Wenen. beeld Wikimedia
De skyline van Wenen. beeld Wikimedia

De predikant is aangesloten bij de Evangelisch Reformierte Kirche Westminster Bekenntnisses (ERKWB) in Graz.

„De wateroverlast hielp ons om het huis los te laten” - Ds. P. Drost, kerkplanter in Graz

Ds. P. Drost: „Bij deze grote overgang vertrouwen we dat de Heere zorgt.” beeld ds. Drost

Door het gemis van een kerkenraad voelt ds. Drost zich „alleen staan” in zijn ambtelijke werkzaamheden. „Bezoekers van onze gemeente die aanvankelijk enthousiast waren over de Bijbelse prediking in Graz, kregen problemen met onze gereformeerde opvattingen over de doop en het avondmaal. Dat komt door de afkeer van hun rooms-katholieke wortels: zij vinden bijvoorbeeld dat de kinderdoop rooms is. Op zulke momenten zijn er geen kerkenraadsleden aanwezig om ons standpunt uit te leggen.”

Een zustergemeente in Wenen, die ook is aangesloten bij de ERKWB, twee uur bij Graz vandaan, zal het gezin Drost ondersteunen. „De kinderen hebben in Graz geen christelijke leeftijdsgenoten, en het is voor ons gezin beter om deel te zijn van een gemeenschap. Voor onze huidige moedergemeente in Rankweil is het vanwege de afstand van 600 kilometer lastig om ons te helpen.”

Bijzonder is voor ds. Drost dat er in juni  wateroverlast  was. „De studeerkamer stond onder water. Mijn vrouw zei: „Dit is een teken dat je hier niet meer gaat werken.” Ikzelf dacht dat de kamer spoedig gerepareerd kon worden, maar die is nog steeds niet hersteld. De wateroverlast hielp dus om ons huis los te laten. We vertrouwen dat de Heere zorgt.”

Ds. Drost wordt gesteund door Stichting Steun Reformatie Oostenrijk en Stichting In de Rechte Straat.

Nederlandstalige kerkdienst in Graz in Oostenrijk. beeld ds. Drost

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer