EconomieSerie Winkelstraat 3.0
Klant leert bij BBQ Experience Center de kneepjes van het barbecueën

Klanten van BBQ Experience Center kopen niet alleen een barbecue, maar komen vaak terug voor workshops, die ze veelal bij hun aankoop cadeau krijgen. „Dat maakt ons winkelconcept uniek”, stelt vestigingsmanager Rick Keizer (32). „Wij leren je de fijne kneepjes.”

In de winkel van BBQ Experience Center in Nunspeet staan zo’n zeventig barbecues opgesteld. beeld André Dorst.
In de winkel van BBQ Experience Center in Nunspeet staan zo’n zeventig barbecues opgesteld. beeld André Dorst.
Vestigingsmanager Keizer. beeld André Dorst

Wie het pand van de BBQ Experience Center aan de Nijverheidsweg in Nunspeet binnenstapt, kan de oude katrollen, silo’s en laad- en losdocks haast niet missen. „Vroeger was dit een meelfabriek”, legt Keizer (32) uit. In maart opende het barbecuebedrijf hier zijn derde vestiging.

De karakteristieke sfeer draagt volgens Keizer bij aan een „bijzondere klantbeleving”. In de winkel staan meer dan zeventig barbecues. Daarnaast is er een keur aan sauzen, kruiden, vlees en zelfs bijpassende wijnen en bieren te vinden. Keizer: „Aan alles is gedacht. We hebben zelfs culinair adviseurs rondlopen, die op detailniveau advies kunnen geven.”

In de winkel is een keur aan barbecuesauzen te vinden.

Dagelijks stappen honderden mensen de winkel binnen, onder meer vanwege de –ook los te boeken– workshops die BBQ Experience Center aanbiedt. „Sommige zijn seizoensgericht”, vertelt Keizer. „In de lente ligt bijvoorbeeld de nadruk op lichte soorten vlees en vis, in de winter weer op stoofpotten en wild.”

De echte liefhebber barbecuet niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door, weet Keizer. „Een barbecue kun je onder meer als een normale oven gebruiken; je kunt er zelfs een appeltaart op bakken. Steeds meer mensen krijgen oog voor die veelzijdigheid. We groeien elk jaar tientallen procenten in omzet en aantal bezoekers.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Nieuwe winkels

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer