Buitenland
Rusland: doden en gewonden door raketaanval op Loehansk

Door een raketaanval op de door Rusland bezette stad Loehansk in het oosten van Oekraïne zijn vrijdag zeker drie mensen om het leven gekomen. Ook zijn ruim dertig mensen gewond geraakt, melden Russische functionarissen.

De stad in de gelijknamige regio kreeg volgens de door Rusland aangestelde gouverneur Leonid Pasetsjnik te maken met een „massale” raketaanval door „Oekraïense nationalisten”. Volgens het ministerie van Noodsituaties stortte een deel van een flatgebouw in. „Helaas kwamen drie mensen om het leven”, meldde het ministerie. Reddingswerkers slaagden er in om zeven overlevenden onder het puin vandaan te halen. Volgens Pasetsjnik liggen er mogelijk nog meer slachtoffers onder het puin.

De regionale regering zei op Telegram dat er 35 gewonden zijn, onder wie drie kinderen van tussen de acht en zestien jaar oud. De regering zou zich baseren op informatie van het ministerie van Volksgezondheid. Dat ministerie meldde ook dat vijf gewonden in ernstige toestand verkeren. Op beelden is een flatgebouw van vijf verdiepingen te zien, waarvan de gevel van het dak tot de grond is opengescheurd. Ook is op de beelden een diepe krater in de grond te zien.

De oostelijke regio Loehansk staat bijna volledig onder controle van Rusland. Naar eigen zeggen heeft Moskou de regio in september 2022 geannexeerd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer