Mens & samenlevingIn het zonnetje 
Diny Scheppink krijgt een bloemetje: „Ze heeft altijd iets te doen”

Diny Scheppink-ten Wolthuis (73) uit Rijssen vertegenwoordigde 25 jaar de gymclub in Rijssen. Stadsgenoten Janna Pluimers-Voortman (78) en Diny Pluimers-Nijland (73) zetten haar in het zonnetje. „Ze heeft altijd iets te doen”, zegt Janna Pluimers die ook namens Diny Pluimers spreekt.

Nadine Peppinck
Janna Pluimers (rechts) geeft Diny Scheppink (in het midden) een bloemetje. Diny Pluimers kijkt toe. Ruben Meijerink
Janna Pluimers (rechts) geeft Diny Scheppink (in het midden) een bloemetje. Diny Pluimers kijkt toe. Ruben Meijerink

De drie dames kennen elkaar van de gymclub in Rijssen. De club is in 1985 opgericht en bestaat inmiddels niet meer. Een keer per week werden er groepslessen georganiseerd voor dames van verschillende leeftijden. „De leidster was 80 jaar en is er rond 2020 mee gestopt”, vertelt Pluimers.

De vaste kern van de gymclub, 26 personen, bleef echter een hechte groep. Ze ontmoeten elkaar nog steeds twee keer per jaar en gaan dan een dagje uit met elkaar. Scheppink organiseert deze uitjes. „We gaan dan bijvoorbeeld wandelen of naar een museum”, vertelt Pluimers. „Ook zorgt Diny als vertegenwoordigster van de groep ervoor dat we maandelijks een overzicht krijgen van al het lief en leed binnen de groep zodat we zelf een kaartje kunnen sturen.”

Daarnaast is Scheppink presidente van de Christelijke Plattelandsvrouwenvereniging Rijssen die bestaat uit 117 leden. De vereniging komt maandelijks bij elkaar. Als presidente houdt Scheppink het overzicht en neemt ze de leiding op deze avond. Ook verzorgt zij de meditatie die elke bijeenkomst bij de opening gelezen wordt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer