Buitenland
Robert Kennedy noemt schuldigverklaring Trump ondemocratisch

De Amerikaanse onafhankelijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy noemt de schuldigverklaring van ex-president Donald Trump in een zaak over zwijggeld in New York „heel erg ondemocratisch”. Het is volgens hem „onderdeel van de strategie van de Democratische Partij om Trump in rechtszalen te verslaan in plaats van in verkiezingen”.

Kennedy, een zoon van de in 1968 vermoorde senator Robert Francis Kennedy, stelt dat „Amerika een president verdient die de verkiezingen wint zonder eerst de scheiding der machten te ondermijnen en zonder eerst rechtszaken als wapen in te zetten”. Het beginsel van de scheiding van de wetgevende, uitvoerende en rechtsprekende macht is gebaseerd op het idee dat dit machtsmisbruik tegengaat en een betere garantie biedt aan de rechten van burgers.

De rechtszaken tegen Trump zijn volgens Kennedy politiek gemotiveerd en voortgekomen uit de angst van Democraten dat Trump in november de verkiezingen wint. Kennedy meent dat de kans dat Trump wint alleen maar groter wordt door de vervolging van hem in rechtszaken.

Kennedy doet mee aan de verkiezingen als onafhankelijke kandidaat en maakt geen reële kans gekozen te worden. Hij is vijfde uit de familie Kennedy die zich inspant om president van het land te worden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer