Buitenland
Meerdere gewonden na incident op Britse school, tiener opgepakt

De Britse autoriteiten hebben een tiener opgepakt nadat drie mensen gewond waren geraakt op een school in Sheffield. Het gaat volgens de politie om een incident met een „scherp voorwerp”.

De 17-jarige jongen wordt verdacht van poging tot moord. Twee volwassenen raakten lichtgewond, meldt de politie. Het derde slachtoffer is minderjarig. Het incident vond volgens Britse media plaats op de Birley Academy, een middelbare school met zo’n 1200 scholieren. De school zegt ’s ochtends in lockdown te zijn gegaan.

Een van de ouders die naar het gebouw was gekomen, vertelde de BBC dat ze een tekstbericht had gekregen van haar dochter. Die vertelde dat de school „in lockdown zit, de lichten uit zijn, de deuren op slot zijn gedaan en dat ze zich onder haar bureau heeft verstopt”.

Het Verenigd Koninkrijk werd vorige maand ook al opgeschrikt door een geweldsincident op een school. Toen arresteerde de politie een tienermeisje na een steekpartij met drie gewonden in Ammanford. Die scholier wordt eveneens verdacht van poging tot moord.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer