Kerk & religieTheologische universiteiten
ETF Leuven en TUU slaan handen ineen: gezamenlijke deeltijdmaster theologie met predikantsgraad

De Theologische Universiteit Utrecht (TUU) en de Evangelische Theologische Faculteit Leuven (ETF Leuven) hebben een gezamenlijke deeltijdmaster theologie ontwikkeld die tot een dubbele graad leidt.

Redactie kerk
Het pand van de Theologische Universiteit Utrecht aan de Plompetorengracht in Utrecht bij de opening in 2022. beeld Ruben Schipper
Het pand van de Theologische Universiteit Utrecht aan de Plompetorengracht in Utrecht bij de opening in 2022. beeld Ruben Schipper

Dat maakten de instellingen deze week bekend. De dubbele graad betreft een mastergraad in de theologie en religiewetenschappen aan de ETF Leuven en de mastergraad predikant aan de TUU.

De master van in totaal 187 EC –evenveel als ruim drie voltijds studiejaren– is vormgegeven als een zesjarig deeltijdprogramma. De bedoeling is namelijk dat de gecombineerde master twee zaken verenigt: enerzijds de flexibiliteit van het Open University-programma (deeltijd, veel zelfstudie) van de ETF Leuven; anderzijds de opleiding tot predikant die de TUU biedt.

„Met dit dual degree masterprogramma voegen we een unieke mogelijkheid toe voor die studenten die in de Nederlandse Gereformeerde Kerken als predikant aan de slag willen gaan”, aldus decaan prof. dr. Jelle Creemers van de ETF Leuven.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer