Buitenland
Hof: extra onderzoek naar doodstraf voor aanslag marathon Boston

Een Amerikaanse rechter gaat kijken of de zaak tegen een van de terroristen die is veroordeeld voor de aanslag op de marathon van Boston in 2013 wel goed is verlopen. Dat zou erop kunnen uitdraaien dat de doodstraf voor Dzhokhar Tsarnaev wordt teruggedraaid.

Tsarnaev was naar een federaal Hof van Beroep gestapt omdat hij vindt dat twee leden van de jury van zijn rechtszaak niet objectief waren. Ze hadden volgens hem gezegd dat ze de zaak nooit hadden besproken op sociale media, terwijl dat wel het geval was.

Het Hof in Boston is er nog niet van overtuigd dat Tsarnaevs doodstraf teruggedraaid moet worden omdat die juryleden inderdaad oneerlijk waren geweest, maar vindt wel dat daar onvoldoende naar is gekeken bij de behandeling van zijn zaak. De kwestie wordt nu voorgelegd aan een rechter.

Bij de aanslag op de marathon van Boston kwamen drie mensen om het leven en raakten 260 mensen gewond. De nu 31-jarige Tsarnaev werd in 2015 veroordeeld tot de doodstraf. Hij pleegde de aanslag samen met zijn zeven jaar oudere broer Tamerlan. Die overleed na een achtervolging en vuurgevecht met de politie.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer