Buitenland
Poolse boeren breken uit protest trein met Oekraïens koolzaad open

Tijdens boerenprotesten in Polen zijn treinwagons met Oekraïens koolzaad opengebroken bij een grensstation met Oekraïne. De politie is op zoek naar de daders.

De lading zou via Polen naar Hamburg gaan, liet het Oekraïense ministerie van Infrastructuur weten, dat foto’s van op het spoor gedumpt koolzaad publiceerde. Oekraïne deed een beroep op de Poolse autoriteiten om de daders snel te straffen.

Dit is het tweede incident van deze aard dat aan het licht is gekomen. Dinsdag hebben boeren hadden graan uit Oekraïense goederenwagons gedumpt bij een grensovergang. Poolse boeren blokkeren ook al dagen vrachtwagens uit Oekraïne. Ze willen voorkomen dat het goedkopere Oekraïense graan de Poolse markt bereikt.

Niet alleen in Polen, ook in andere EU-lidstaten zoals Frankrijk, Spanje en Slowakije wordt geprotesteerd tegen de invoer van Oekraïense landbouwproducten. Na de Russische invasie van Oekraïne twee jaar geleden schortte Brussel alle importtarieven en quota op voor landbouwproducten om het land te helpen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer