Muziek
Stichting Rotterdam Orgelstad organiseert opnieuw Orgelpromenade in Laurenskerk

In de Rotterdamse Laurenskerk wordt op zaterdag 2 maart opnieuw een Orgelpromenade georganiseerd.

Het Marcussenorgel in de Laurenskerk in Rotterdam. beeld RD, Anton Dommerholt
Het Marcussenorgel in de Laurenskerk in Rotterdam. beeld RD, Anton Dommerholt

Het evenement is een initiatief van de Stichting Rotterdam Orgelstad (ROS), waarin achttien concertlocaties in Rotterdam samenwerken. „Rotterdam Orgelstad brengt op bijzondere en niet alledaagse wijze de Rotterdamse orgels en orgelcultuur onder de aandacht”, aldus Iddo van der Giessen in een persbericht.

In de Laurenskerk treden op zaterdagmiddag 2 maart diverse Rotterdamse organisten aan, onder wie Hayo Boerema (Laurenskerk), Adriaan Hoek (de Doelen), Jos van der Kooy (Arminiuskerk), Wouter van der Wilt (Hoflaankerk), Matthijs van der Wilt (Paradijskerk), Anton Doornhein (Citykerk Het Steiger), Eric Koevoets (Lambertuskerk), Iddo van der Giessen (Goede Herderkerk), Vincent de Ridder (Hillegondakerk) en Matthijs Breukhoven (Oude Kerk Charlois).

De Orgelpromenade start om 13.00 uur met een kinderprogramma, waarin stadsorganist Adriaan Hoek het Doe-orgel presenteert en kinderen meeneemt naar de speeltafel van het Marcussenorgel.

Vanaf 14.00 uur geven de diverse Rotterdamse organisten een concert, waarbij er aandacht is voor muziek van componisten die dit jaar herdacht worden: van Gustav Holst en Feike Asma tot Frank Martin en Théodore Dubois. Ook klinken meerdere instrumenten samen in het werk ”Trè” van Peter-Jan Wagemans (drie orgels, trombones en carillon). Matthijs van der Wilt verzorgt een groepsimprovisatie met instrumentalisten verspreid door de kerk.

De toegang tot de Orgelpromenade is vrij.

Meer informatie: rotterdamorgelstad.nl

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer