Buitenland
Nikki Haley vraagt na bedreigingen om beveiliging geheime dienst

De Amerikaanse presidentskandidate Nikki Haley heeft de geheime dienst om beveiliging gevraagd, schrijven onder meer The New York Times en CNN. Ze zou, als enige overgebleven Republikein die het opneemt tegen Donald Trump, te maken hebben met een toenemend aantal bedreigingen.

Het team van Haley zegt niet om wat voor soort dreigingen het gaat of hoeveel het er zijn. In de laatste maanden waren er volgens Amerikaanse media zeker twee zogenoemde ‘swatting calls’ bij het huis van Haley, valse meldingen van een bloedbad waardoor de politie massaal kwam uitrukken. Haley noemde die incidenten „traumatisch”.

The New York Times schrijft dat aanhangers van Trump erom bekend staan politieke tegenstanders van de oud-president aan te vallen met racistische berichten, doodsbedreigingen of zulke swatting calls. Maar mogelijk zouden de dreigingen ook te maken kunnen hebben met haar werk in Iran toen ze nog ambassadeur bij de Verenigde Naties was.

„Het zal mij er niet van weerhouden te doen wat ik moet doen”, zegt Haley tegen The Wall Street Journal. De afgelopen weken leek ze op campagnebijeenkomsten al extra beveiliging bij zich te hebben.

Presidentskandidaten krijgen vaker bescherming van de geheime dienst, zoals Barack Obama in 2007. De onafhankelijke kandidaat Robert F. Kennedy heeft de beveiliging ook aangevraagd, maar niet gekregen

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer