Cultuur & boeken
Amerikaanse roman: in Venetië gevonden en geliefd

„Wie ben ik? Waar kom ik vandaan en wat is het doel van mijn leven?” Deze vragen vormen de zoektocht van zowel Daniel als Sebastien, de hoofdpersonen in ”De vondeling van Venetië”.

beeld KokBoekencentrum
beeld KokBoekencentrum

Sebastien was ooit in een klein mandje te water gelaten in een lagune van het oude Venetië, en daar opgepikt door een aantal ambachtslieden, die om de beurt voor hem zorgden. Als hij opgroeit, gaat hij op zoek naar zijn afkomst.

Daniel leeft een eeuw later, in San Francisco. Hij neemt een klus aan om af te rekenen met fouten uit zijn verleden. Hij gaat naar Venetië om een boek te vertalen. Dat boek is het verhaal van Sebastien. Het oude Venetië onthult zijn geheimen en leert beide mannen wie ze echt zijn in Gods ogen: gevonden en geliefd.

Amanda Dykes weet op een prachtige, poëtische manier een oude tijd tot leven te roepen. De roman ademt de fascinerende sfeer van palazzo’s, gondels, geheime kamers en verborgen plekken. Dykes neemt de lezer ook mee in de worsteling van de hoofdpersonen en deelt het inzicht dat je voor God meer bent dan je vakmanschap of je afkomst. De leegte van verlies wordt in Gods aanwezigheid een plek van nieuwe rijkdom, zoals ze dit zelf omschrijft.

Een bijzondere roman die het verdient om aandachtig te worden gelezen. De lezer kan genieten van de prachtige vertaling van Marijne Thomas en langzaam toeleven naar de onthulling van een oeroude waarheid: dat Gods liefde overal aanwezig is en genezing en verlossing schenkt.

Boekgegevens

20036758.JPG

”De vondeling van Venetië”, Amanda Dykes; uitg. KokBoekencentrum; 430 blz.; € 23,99

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer