Buitenland
Tientallen arrestaties in Ecuador voor poging overname ziekenhuis

De politie in Ecuador heeft zondag 68 mensen gearresteerd die een poging deden een ziekenhuis in het zuidwesten van het land over te nemen. „We hebben de vermeende terroristen, die probeerden de faciliteiten van een ziekenhuis in Yaguachi, Guayas, over te nemen, geneutraliseerd”, aldus de politie op X.

De gearresteerde mensen zouden hebben geprobeerd een collega te redden, die uren eerder met verwondingen in het ziekenhuis was opgenomen. Ook deed de politie een inval in een rehabilitatiecentrum, waar een bende zijn hoofdkwartier zou hebben gevestigd en waar ook een bordeel aanwezig was. Er zouden zich verschillende bendeleden hebben verscholen. Bij de arrestaties werden vuurwapens en drugs in beslag genomen.

Ecuador gaat al ruim twee jaar gebukt onder een veiligheidscrisis, die in januari escaleerde toen in gevangenissen opstanden uitbraken en een machtige bendeleider ontsnapte. President Daniel Noboa riep de noodstand uit in het land en sindsdien wordt Ecuador geteisterd door een golf van incidenten en geweld. Zwaarbewapende misdaadbendes bestrijden elkaar om de controle over smokkelroutes voor cocaïne en gaan ook regelmatig de confrontatie aan met de veiligheidsdiensten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer