Binnenland
Marokkaans gezin weg uit Urk om bedreiging

Een Marokkaans gezin uit Urk is vertrokken uit het dorp vanwege bedreigingen en vernieling. Mogelijk is dat omdat een van de gezinsleden een poos verdacht was van het verbranden van Israëlische vlaggen.

Urk. beeld Freddy Schinkel
Urk. beeld Freddy Schinkel

Dat meldde Omroep Flevoland donderdag. Diverse Urkers hingen op 7 oktober Israëlische vlaggen uit na de aanval van terreurbeweging Hamas op het land in het Midden-Oosten. Enkele dagen later, in de nacht van 11 oktober, werden zo’n twintig vlaggen gestolen en in brand gestoken bij kerkelijk centrum De Poort in het dorp.

De politie pakte voor dat incident een minderjarige Marokkaans-Nederlandse jongen op. Korte tijd later werd hij weer vrijgelaten. Hij was geen verdachte meer.

Desondanks ging eind oktober een steen door de voordeur van het huis waar de jongen met zijn gezin woonde. Op aanraden van de burgemeester vertrok de familie half november uit Urk vanwege verdere dreiging. Begin december vloog nogmaals een steen door de voordeur van het –inmiddels verlaten– huis. Een terugkeer naar Urk zou uitgesloten zijn.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer