Kerk & religielaurenskerk
ChristenUnie Rotterdam en organist André Nieuwkoop kritisch op muziekevenement Laurenskerk

De ChristenUniefractie in Rotterdam heeft dinsdag in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders kritiek geuit op het hardcore-concert van het Rotterdam Terror Corps (RTC) zaterdag.

Still uit video van optreden Rotterdam Terror Corps in de Laurenskerk Rotterdam. beeld X, De Havenloods
Still uit video van optreden Rotterdam Terror Corps in de Laurenskerk Rotterdam. beeld X, De Havenloods

Dat meldde de fractie dinsdag.

Raadslid Tjalling Vonk, die de vragen stelde, noemt de uitvoering „een dieptrieste en respectloze omgang met christelijke symbolen, gebruiken en gevoelens”. Vonk hekelt dat er tijdens het concert „mensen in een duivelspak door de kerk paradeerden en een nep-Christus vanaf het balkon danste”.

Vonk stelt dat het concert vragen oproept in het licht van de Code diversiteit en inclusie, waaraan de Stichting Laurenskerk gebonden is. „Volgens het college is toegankelijkheid gewaarborgd als iedereen zich welkom, veilig en gerespecteerd voelt”, schrijft Vonk. Hij vraagt of het college sanctiemaatregelen verbindt aan het „schenden” van de code.

Organist André Nieuwkoop heeft zijn geplande nieuwjaarssamenzangmiddag op 6 januari in de Laurenskerk geannuleerd. Op Instagram schrijft hij dat hij het RTC-concert van zaterdag een „brute ontheiliging van de naam van God en het belachelijk maken van het christendom” vindt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer