PolitiekMantelzorg
ChristenUnie breekt lans voor mantelzorger

Mantelzorgers die in de knel dreigen te raken, kunnen op een digitaal meldpunt aangeven tegen welke problemen ze aanlopen.

beeld ANP, Roos Koole
beeld ANP, Roos Koole

Het meldpunt, dat sinds maandag open is, is een initiatief van de ChristenUnie en de vorige week opgerichte Coalitie Samenleving, waarin ook CDA, BBB en diverse maatschappelijke organisaties participeren. Het meldpunt is te vinden op de site van de coalitie: coalitiesamenleving.nl.

Achtergrond van het initiatief is wat de ChristenUnie betreft dat het thema mantelzorg in de verkiezingscampagne te weinig aandacht krijgt. De partij noemt dat merkwaardig omdat ruim vijf miljoen mensen in Nederland, een derde van bevolking, mantelzorger is. Eerder bleek uit onderzoek dat mantelzorgers de regeldruk ervaren als belangrijkste knelpunt.

„Met de start van dit meldpunt geven we de urgente problemen in de zorg een gezicht”, zegt CU-lijsttrekker Mirjam Bikker. Ze wijst erop dat de noodzaak om voor elkaar te zorgen steeds groter wordt vanwege de vergrijzing en de personeelstekorten in de zorg en dat het om die reden zaak is om „belemmeringen” uit de weg te nemen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer