Kerk & religie
„Vliegende start” voor Interkerkelijk Kenniscentrum

Het Interkerkelijk Kenniscentrum (IKC) heeft in 2022 een „vliegende start” gemaakt. Dat staat in het jaarverslag dat de organisatie vorige week publiceerde.

Redactie kerk
De website van Geloofwaardig opvoeden, een van de platforms die bij het Interkerkelijk Kenniscentrum is ondergebracht. beeld HesFilmt
De website van Geloofwaardig opvoeden, een van de platforms die bij het Interkerkelijk Kenniscentrum is ondergebracht. beeld HesFilmt

Het IKC werd in 2022 opgericht door het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ), het Hervormd JeugdWerk (HJW) en de Bond van Hervormde Zondagsscholen (BHZ), met als belangrijkste doel de ondersteuning van kinder- en jeugdwerk. Bij het IKC zijn diverse platforms ondergebracht, zoals Goed in Vorm, Evangeliestek en Geloofwaardig opvoeden.

In 2022 kwam er 1,8 miljoen aan opbrengsten bij de organisatie binnen, waarvan er nog 7,7 duizend te besteden is. Het IKC heeft inmiddels contact met 750 kerkelijke gemeenten uit de gereformeerde gezindte. Vorig jaar realiseerde het IKC een studio, waarin video- en audioproducties gemaakt worden.

Volgens het jaarverslag kon het initiatief van de oprichting van het IKC alleen slagen „dankzij de steun van talloze ondernemers, ambtsdragers, leidinggevenden en opvoeders, die zich realiseerden dat kinderen en jongeren onze aandacht waard zijn”.

Bert Kalkman, voorzitter van de raad van bestuur, noemt in het jaarverslag de stap om interkerkelijk te gaan samen werken „spannend, maar achteraf bezien heel goed”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer